Żurek to smak polskiej Wielkanocy
A żurek Krakus - na pszennej i żytniej mące, bez konserwantów, na naturalnym zakwasie - to wyborna zupa, na którą zasługujesz nie tylko od święta. Dzięki sprawdzonemu od lat przepisowi, żurek Krakus zachwyca wyrazistym smakiem i aksamitną konsystencją. Jest idealny na uroczysty obiad i na domowy wieczór z bliskimi. Możesz podać go uroczyście, w wydrążonym chlebku, z jajkiem, kiełbasą i szczyptą majeranku... A na co dzień możesz pić go z kubka, bez żadnych dodatków, jedynie ze świeżym razowcem do zagryzania. Bo żurek Krakus nie potrzebuje towarzystwa, by cieszyć.
Składniki: woda, przeciery warzywne w zmiennych proporcjach (4%) (z cebuli, ziemniaków), mąki: żytnia i pszenna (zawierają gluten), naturalny zakwas żytni (1%) (gluten), tłuszcz wieprzowy, serwatka (mleko, laktoza), sól, laktoza (mleko), białko mleka, odtłuszczone mleko w proszku, ekstrakt grzybowy, przyprawy i ekstrakty przypraw, majeranek (0,05%), regulatory kwasowości - kwas mlekowy i kwas cytrynowy, aromaty dymu wędzarniczego, aromaty (zawierają seler, laktozę)