WYGLĄD POWIERZCHNI: Konserwa wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego z dodatkiem fosforanów oraz przypraw.
Blok o gładkiej i równej powierzchni otoczony galaretą, dopuszczalna nieznaczna ilość wytopionego tłuszczu. Barwa bloku różowa do ciemnoróżowej, dopuszczalne nieznaczne poszarzenie części powierzchni bloku pod wieczkiem i denkiem. Barwa wytopionego tłuszczu biała, galarety słomkowa, dopuszczalne zmętnienie.
WYGLĄD NA PRZEKROJU: Składniki średnio i drobno rozdrobnione widoczne na przekroju. Barwa mięsa różowa do ciemnoróżowej, masy wiążącej różowo-beżowa. Na przekroju widoczne przyprawy.
KONSYSTENCJA: Bloku ścisła, galarety stała w temp. 15?C, a półpłynna w temp. 18?C.
SMAK I ZAPACH: Właściwy dla konserwy sterylizowanej z mięsa wieprzowego peklowanego. Smak łagodny niezbyt słony.
Składniki: mięso wieprzowe (90%), woda, sól, stabilizator: difosforany, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu Produkt może zawierać: soję, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.