Sałatki coraz częściej stają się alternatywą dla dań obiadowych. Są szybkie w przyrządzeniu, nieskomplikowane i pełne witamin. Ich smak oprócz składników, najlepiej podkreślają dobrane przyprawy i sos, który wieńczy danie. Doskonały smak sałatki osiągniesz, dodając Sos sałatkowy grecki Knorr, który stworzyłem, mieszając zioła i przyprawy, w tym oregano i czosnek - Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.
Składniki: cukier,sól jodowana,kwas: kwas cytrynowy; regulator kwasowości: octany sodu; ,skrobia,czosnek* (4,6%),błonnik cytrusowy,laktoza,natka pietruszki* (3,9%),szalotka* (3,3%),olej słonecznikowy, ,pomidory* , cząber,mielona gorczyca, ,cebula* (1,1%) pieprz,papryka zielona*,sok z cytryny* sól, szpinak, papryka, aromaty,aromaty, *Uprawiane w sposób zrównoważony