Ten ciemny aromatyczny sos zawdzięcza swoją popularność charakterystycznemu smakowi, w którym odnajdziemy aromat boczku, pieczarek i cebuli. Pierwotnie dodawany był do dziczyzny, ale świetnie pasuje do mięs, czy makaronów. Można wzbogacić go czerwonym winem, jałowcem i rozmarynem.
Składniki: mąka pszenna,skrobia, boczek wieprzowy (6,7%) (boczek, sól),tłuszcz palmowy,pieczarki (5,2%),sól,wędzona słonina (4,4%),maltodekstryna,wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, guanylan disodowy i inozynian disodowy),cebula*** (2,7%),czosnek,papryka,jałowiec,koncentrat pomidorowy*** (2%),sok z ogórka kiszonego,syrop karmelowy,marchew*** (1,8%),preparat serwatkowy (mleko),borowiki (1,1%),aromaty,maślaki (0,8%),laktoza,ekstrakt słodu jęczmiennego,ekstrakt drożdżowy,majeranek,liść laurowy,aromat dymu wędzarniczego,***z warzyw uprawianych w sposób zrównoważony