Intensywna, karmelowa barwa, aromat cebuli, czosnku, majeranku i czarnego pieprzu to cechy charakteryzujące Sos do pieczeni ciemny Knorr. Jest doskonałym dodatkiem do pieczeni czy gulaszu, a jednocześnie stanowi bazę do przygotowania innych sosów nadając im smak i aromat, jakiego najbardziej potrzebujemy. Można go również wykorzystać, jako podstawę sosu śliwkowego, do którego dodajemy suszone śliwki oraz cebulę. Dzięki temu urozmaiceniu otrzymujemy sos idealny do smażonego, pieczonego lub duszonego mięsa.
Składniki: maltodekstryna, skrobia, cukier, mąka PSZENNA, aromaty, sól jodowana, hydrolizowane białko roślinne, cebula (5,1 %), olej kukurydziany, ekstrakt drożdżowy, mineralna sól potasowa, syrop karmelowy, czosnek (0,8%), pieprz, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO, majeranek (0,5%), sól. Może zawierać seler, jaja, mleko, gorczycę i soję.