Filety z makreli w sosie musztardowym z chrzanem 170g
Składniki: filety z makreli 60% (Scomber scombrus, obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27, narzędzie połowu***: włoki pelagiczne (OTM) lub tuki pelagiczne (PTM)), sos musztardowy (40%) – woda, musztarda Dijon (25%) (woda, gorczyca, ocet winny, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)), olej rzepakowy, cukier, musztarda stołowa (5%) (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, ocet winny, przyprawy), ocet spirytusowy, chrzan (3%) (chrzan, woda, cukier, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, błonnik roślinny, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)), gorczyca, skrobia modyfikowana, żółtko jaja w proszku, substancje zgęszczające (guma ksantanowa, guma guar), suchy syrop glukozowy, stabilizator (E435), sól, pieprz biały, kurkuma.