OLIWA Z OLIWEK GOYA o łagodnym smaku to oliwa zawierająca wyłącznie oliwę z oliwek, która poddana została rafinacji (oczyszczeniu), a następnie wzbogacona oliwą extra virgin dla uszlachetnienia oraz nadania jej cech organoleptycznych i jasnozłocistej barwy. Oliwa o łagodnym smaku pozbawiona jest charakterystycznego, intensywnego smaku i zapachu oliwy extra virgin. Jest ona bardzo delikatna, ale warto podkreślić, że posiada taką samą ilość tłuszczy, co oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz tak samo jak inne oliwy dostarcza przeciwultelniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom.Oliwa o łagodnym smaku jest idealna do smażenia, jednak spożywana na surowo zachowuje swoje właściwości, dlatego też można używać jej do wykończenia potraw, nadając im subtelny aromat.
Oliwa z oliwek to jedyny olej jadalny, który powstaje bezpośrednio ze świeżych owoców i może być spożywany na surowo.
Składniki: Oliwa z oliwek rafinowana, oliwa z oliwek extra virgin