Sposób przyrządzania: Do ? litra zimnej wody wsypać 40g proszku i dokładnie
wymieszać. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Gotować na wolnym ogniu
ok. 5 minut (1porcja zupy 0,5l). Cały catering: 1 kg – rozpuścić w 12,5l zimnej wody i
postępować jak powyżej.
Opakowanie wystarcza na sporządzenie 25 porcji zupy po ok. 0,5 litra.
Składniki: skrobia ziemniaczana, odtłuszczone mleko w proszku, sól, sok z pieczarki 7%, ekstrakt drożdżowy, śmietanka w proszku (pozyskiwana z mleka krowiego), pieczarki suszone 5%, warzywa suszone w zmiennych proporcjach (cebula, por, pietruszka), mąka pszenna, aromaty, maltodekstryna z ziemniaków, olej rzepakowy, hydrolizat białka sojowego, pieprz czarny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy