Sposób przyrządzania:
Do litra zimnej wody wsypać zawartość opakowania i dokładnie wymieszać.
Mieszając doprowadzić do wrzenia.
Gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Można podawać z ziemniakami, makaronem typu muszelki, kolanka.
Składniki: mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, proszek pomidorowy 16%, sól, cukier, koncentrat mięsa wołowego 5% (maltodekstryna z ziemniaków, aromaty, wzmacniacze smaku: E621, E635, ekstrakty drożdżowe, sól), tłuszcz wieprzowy wędzony częściowo utwardzony, ekstrakt drożdżowy, przyprawy 3% w zmiennych proporcjach (papryka słodka, kolendra, rozmaryn, pieprz czarny), warzywa suszone 3% w zmiennych proporcjach (cebula, pietruszka, czosnek), tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, barwnik: karmel.