CIASTKA ZBOŻOWE Z OWOCAMI LEŚNYMI WZBOGACONE W WAPŃ, MAGNEZ I ŻELAZO.
Składniki: Zboża 61,3 % [mąka pszenna 37 %, zboża pełnoziarniste 24,3 % (płatki pszenne 10,7 %, płatki owsiane 6,2 %, grys owsiany 4,4 %, mąka jęczmienna pełnoziarnista 1 %, mąka żytnia pełnoziarnista 1 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %)], cukier, olej rzepakowy, kawałki owoców leśnych 6 % [syrop fruktozowo-glukozowy, syrop glukozowy, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik pszenny, cukier, zagęszczony przecier jeżynowy 0,4 %, zagęszczony przecier jagodowy 0,3 %, olej palmowy, substancja żelująca (pektyny), regulatory kwasowości (kwas jabłkowy, kwas cytrynowy), aromat], ryż preparowany 3 % [mąka ryżowa, mąka owsiana, mąka pszenna, mąka pszenna słodowana, cukier, serwatka w proszku (z mleka), sól, dekstroza], składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne), substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu), emulgatory (lecytyna sojowa, E 472e), sól, aromat, odtłuszczone mleko w proszku.