Baton Danusia to baton z nadzieniem czekoladowo-orzechowym z subtelną nutą alkoholu w deserowej czekoladzie.
Składniki: Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne. Składniki: czekolada 55% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], cukier, czekolada 8% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], syrop glukozowy, orzeszki arachidowe 3,8%, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), mleko w proszku odtłuszczone, spirytus, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat naturalny. Produkt może zawierać orzechy, nasiona sezamu, pszenicę i jaja. Zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 43%.