Pesto Rosso - unikalna receptura łącząca prostotę oraz świeżość pomidorów i bazylii z pełnią smaku i niezwykłą konsystencją sosów typu pesto. Dodatek włoskich serów i oliwy z oliwek sprawia, że sos ten zawiera w sobie wszystkie najbardziej charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej składniki. Dobrze pasuje do makaronu Farfalle.
Składniki: pulpa pomidorowa 34,8%, olej słonecznikowy, koncentrat pomidorowy 15%, syrop glukozowy, ser Grana Padano ChNP 4% (mleko, lizozym z jajek), orzechy nerkowca, sól, bazylia 2,2%, ocet balsamiczny z Modeny IGP 2% (ocet winny, gotowany moszcz winogronowy), serwatka z mleka w proszku, ser Pecorino Romano ChNP 1% (z mleka owczego), cukier, skrobia ryżowa, czosnek, regulator kwasowości: kwas mlekowy, aromat (mleko).