Amino - kuchnia polska
Bez dodatku konserwantów
Zupy błyskawiczne Amino nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstają z najwyższej jakości suszonych warzyw, przypraw oraz innych suchych składników. Suszenie jest naturalną metodą zapewnienia trwałości produktów spożywczych. Zgodnie z prawem, do tego typu produktów nie dodaje się konserwantów.
Składniki: Kluski (89%): mąka PSZENNA, tłuszcz palmowy, sól, skrobia modyfikowana, cukier, olej rzepakowy, ekstrakt z kurkumy. Może zawierać mleko, jaja, soję, seler i gorczycę. Mieszanka smakowa (11%): sól, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy; mineralna sól potasowa, cukier, skrobia, kurkuma*** (4,7%), tłuszcz palmowy, natka pietruszki*** (2,9%), aromaty (w tym JAJA), mięso kurze (1,7%), por***, tłuszcz kurzy (1,4%), czosnek***, maltodekstryna, fruktoza, sos sojowy(SOJA, PSZENICA), syrop karmelowy, kwas: kwas cytrynowy, lubczyk korzeń, barwnik: ekstrakt z papryki, ekstrakt drożdżowy, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu. Może zawierać mleko, seler i gorczycę.