DIAMANT Konfitur-Fix to prosty i sprawdzony sposób na domowe konfitury! Pierwszy środek żelujący umożliwiający indywidualny dobór ilości cukru dostosowany do rodzaju przetwarzanych owoców oraz gustów smakowych konsumentów. Do jednego kilograma przygotowanych owocow można dodawac od 350 do 500g cukru, uzyskujac bardziej lub mniej slodkie konfitury. Mimo zróżnicowanej, dowolnie dobieranej ilosci cukru otrzymywane dżemy lub konfitury mają zawsze doskonalą, pożądaną konsystencje. Sam sposób przygotowania przetworów jest bardzo prosty: do rozdrobnionych owoców należy bezposrednio dosypać Konfitur-Fix oraz cukier, całość wymieszac gotować 3 minuty i gorącymi konfiturami napełnić słoiki.
Składniki: cukier, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, olej roślinny całkowicie utwardzany (palmowy), substancja konserwująca: sorbinian potasu
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: 44 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
Wartość energetyczna kcal: 324 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1363 kJ
Wielkość porcji: 25 g
Zawartość białek: 0 g
Zawartość soli: 0,75 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 3,6 g
Zawartość węglowodanów: 44 g