Schab Wieprzowy B/K Szeroki MP Około 0,8kg tr

  • Dodaj recenzję:
  • Dostępność: 3 kg.
  • Produkt sprzedawany lokalnie
  • kg.
  • Cena brutto: 18,13 zł 17,27 zł

Element uzyskany z odcinka piersiowego i lędźwiowego półtuszy wieprzowej, odcięty od karkówki pomiędzy 4 i 5 kręgiem piersiowym, z tyłu po linii odcięcia szynki z biodrówką. Dopuszcza się tkankę tłuszczową o grubości do 3 mm, liczoną od pierwszego przerostu tłuszczowego okrywającego mięsień najdłuższy grzbietu z przylegającym warkoczem o szerokości 2,5 cm od strony części boczkowej (mierzony w połowie długości schabu, od mięśnia ciemnego). Od strony żeber oraz kręgów element odcięty bezpośrednio po powierzchni kości. Powierzchnia niepozacinana.