Makaron 2-jajeczny Zacierka 250 g

  • Dodaj recenzję:
  • Dostępność: 2938 szt.
  • szt.
  • Cena brutto: 1,49 zł / szt. 1,42 zł / szt.

Opis produktu

Makaron wytwarzany nowoczesną, tłoczoną metodą. Wyprodukowany wyłącznie z najlepszej jakości mąki pszennej oraz jaj płynnych pasteryzowanych. Długotrwały, kilkugodzinny proces suszenia w specjalnych komorach sprawia, że nasze produkty jajeczne posiadają nie tylko unikatową, charakterystyczną perforację, znamienną dla makaronów włoskich z pszenicy durum, ale przede wszystkim idealny kształt i wyjątkowy smak, odmienny od makaronów produkowanych z proszku jajecznego.

Składniki

mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna (9%), przyprawa - kurkuma.

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

 

Informacja o wartości odżywczej

 

w 100 g

Wartość energetyczna

1504 kJ / 354 kcal

Tłuszcz

1,4 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,6 g

Węglowodany

74,2 g

w tym cukry

3,4 g

Błonnik

1,9 g

Białko

10,3 g

Sól

0,025 g

   

Informacja o produkcie

Pochodzenie

Wyprodukowano w Polsce

Instrukcje dotyczące przygotowania


1. Zagotuj 1 l wody z 2 g soli.
2. Wsyp 100 g makaronu. Zamieszaj i gotuj w zależności od preferencji ok. 7-9 minut.
3. Odcedź i przelej zimną wodą.

Smacznego!


Przechowywanie

Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.

 

Opakowanie zbiorcze zawiera 21 sztuk produktu