Wafle ryżowe z dodatkiem słonecznika to chrupiąca i pełna zdrowia alternatywa dla pieczywa. Wafle zawierają wiele cennych witamin, składników mineralnych i błonnika, a przy tym mają niewiele kalorii. Jeden wafel to tylko 19 kcal. Dodatkowo występują w cieńszym wariancie niż standardowe wafle, dzięki czemu są bardziej kruche i delikatniejsze. Wafle zawierają też 12% ziaren słonecznika, który ma dobroczynne działanie na organizm. Pestki słonecznika są bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy (szczególnie A, E i C), wapń, żelazo, fosfor i magnez. Wafle dobrze smakują same, ale też z dodatkami. Są zdrową alternatywą dla tradycyjnego pieczywa – znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami. W każdym opakowaniu jest aż 18 wafli. Warto też wypróbować inne warianty smakowe wafli. Składniki: Ryż brązowy, słonecznik 5%, sól
Rodzaj: Wafle
"Typ: Ryżowe, Słonecznikowe"
Kraj pochodzenia głównego składnika: Bułgaria
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Niska zawartość cukrów: Tak
Bez glutenu: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 42 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza
Cukry: 1,3 g
Ilość porcji w opakowaniu: 18 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Wartość energetyczna kcal: 388 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 18 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1641 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 82 kJ
Wielkość porcji: 4,7 g
Zawartość białek: 8,5 g
Zawartość białek (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,4 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 0,2 g
Zawartość soli: 0,98 g
Zawartość soli (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,05 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): <0,1
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,2 g
Zawartość węglowodanów: 76,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 3,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): <0,5
Witaminy i składniki mineralne
Fosfor: 274 mg/100g
Magnez: 121 mg/100g