ŚLIWKA Z POLSKICH SADÓW W CZEKOLADZIE
Składniki: śliwka kandyzowana (47%) [śliwki, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy], czekolada (19%) [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny (palmowy, shea), tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny (z soi) i E 476; aromat], tłuszcz roślinny (palmowy), cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (5%), mleko odtłuszczone w proszku, serwatka w proszku (z mleka), mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny (z soi), aromat. Czekolada - masa kakaowa minimum 41%. Czekolada oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne. Produkt może zawierać pszenicę, orzeszki arachidowe i inne orzechy. Pomimo największych starań związanych z kontrolą jakości wyrób może zawierać pestki.