O powstaniu słynnych toruńskich Katarzynek opowiada wiele legend i historii, a ich wyjątkowy kształt jest znany od setek lat. Dziś Fabryka Cukiernicza Kopernik to jedyne miejsce, gdzie według tych samych tradycyjnych metod Mistrzowie Piernikarscy wypiekają oryginalne Katarzynki. Tradycyjne bez czekolady, oblane wyśmienitą czekoladą deserową oraz w ciemnej, gorzkiej czekoladzie o zawartości 72% kakao - każde inne, każde tak samo wyjątkowe. Spróbuj wszystkich i przybliż się o pół metra do Torunia!
Składniki: Pierniki w gorzkiej czekoladzie: gorzka czekolada 30% [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny (z soi))], mąka pszenna, cukier, mąka żytnia, barwnik (karmel), substancja spulchniająca (węglany amonu), przyprawy, skrobia ziemniaczana, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Masa kakaowa w czekoladzie minimum 72%. Pierniki w czekoladzie: mąka pszenna, czekolada 23,5% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny (z soi)), aromat], cukier, mąka żytnia, barwnik (karmel), substancja spulchniająca (węglany amonu), przyprawy, skrobia ziemniaczana, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Pierniki: mąka pszenna, cukier, mąka żytnia, barwnik (karmel), substancja spulchniająca (węglany amonu), przyprawy, skrobia ziemniaczana, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy).