Panier można stosować do wszystkich rodzajów mięs i ryb oraz do gotowanych warzyw Panierowanie jest często stosowanym w naszych kuchniach sposobem przygotowywania różnych gatunków mięs do smażenia. Polecamy Państwu PANIER nadający złocistą, bardzo pożądaną barwę powierzchni smażonych produktów. Zatrzymując sok mięsny i składniki odpowiedzialne za aromat zapewnia dobrą soczystość i kruchość mięsa. Specjalnie dobrane składniki PANIERU zabezpieczają przed chłonięciem zbyt dużych ilości tłuszczu w trakcie smażenia. PANIER można stosować do przygotowywania panierowanych mięs i ryb oraz do gotowanych warzyw. Sposób przyrządzania: Przygotowane do smażenia porcje mięsa, kurczaka lub ryb posolić, doprawić przyprawami, zanurzyć w jajku lub kleiku z mąki i obtoczyć w panierce lekko dociskając ręką. Sposób przyrządzania warzyw: Ugotowane warzywa (kalafior, fasolkę, szparagi itp.) posypać rozgrzanym na patelnia panierem, polać tłuszczem. Składniki: Mąka pszenna, sól, drożdże, koncentrat papryki. Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler i gorczycę.