Ciasto na klasyczne polskie pierogi bądź uszka jest dość miękkie i nieco grubsze. Natomiast na tortellini i ravioli włosi robią sprężyste gładkie ciasto jak na makaron i wałkują je wyjątkowo cienko. Ciasto gotuje się „al dente” i stąd zbliżenie do makaronu. Małe pierożki najczęściej nadziewane są farszem mięsnym, grzybowym lub serowym. Podaje się je jako odrębne danie z różnymi sosami bądź czystymi zupami, jak barszcz czy rosół. Podaje się jako odrębne danie z różnymi sosami (do farszu mięsnego - sos pomidorowy) bądź poleca się do zup czystych (barszcz, rosół) Składniki: MAKARON JAJECZNY 72%[semolina z pszenicy durum, jaja 19,4%];NADZIENIE 28%[ bułka tarta (mąka pszenna, woda, d rożdże piwowarskie, sól), smalec wieprzowy , sól, mięso wieprzowe 11,5%, mięso wołowe 2,8%, aromaty, przyprawy, ekstrakt drożdżowy, przyprawy ziołowe, ser Grana Padano (mleko, sól, podpuszczka, konserwant: liozym z jaj), błonnik roślinny, odtłuszczone mleko w proszku, glukoza, cukier]
Typ: Z semoliny (durum)
Rodzaj: Uszka
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 132 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie